Υγιής επιδερμίδα:

Σταματήστε τις «κακές» συνήθειες

Πολύ συχνά μου ζητάτε συμβουλές και τρόπους να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας.
Πριν σας δώσω μερικά tips, θα σας πω τί κάνετε λάθος τί κάνετε λάθος και τί να αποφύγετε.

• Τα ακριβά προϊόντα περιποίησης δεν εγγυώνται ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

• Είναι λάθος να πιστεύετε πως μία λιπαρή κρέμα ενυδατώνει το δέρμα σας. Αντιθέτως, αυξάνει τη λιπαρότητα με αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιήσετε “σκληρό” καθαριστικό προσώπου. Αντικαταστήστε τη λιπαρή κρέμα σας με τον Ορό Σύσφιξης με Αλόη. Ο Χειροποίητος Ορός Σύσφιξης του Sapouni-Sou® περιέχει κολλαγόνο, αλόη βιταμίνες Α & Ε. Δεν περιέχει χημικά πρόσθετα και βοηθά στην εξυγίανση της επιδερμίδας.

• Δεν πρέπει να κοιμάστε με το μακιγιάζ. Ναι, το έχετε ακούσει πολλές φορές και εξακολουθείτε να μην το εφαρμόζετε. Προσπαθήστε όμως να το τηρήσετε έστω για 3 μέρες. Αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει. Ειδικά αν αντιμετωπίζετε θέματα ακμής, το να κοιμάστε με το μακιγιάζ είναι κάτι που πρέπει να δείτε σαν μία κακή συνήθεια.

• Μη χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Αν αντιμετωπίζετε θέματα ακμής, τα μαντηλάκια ενδέχεται να αυξήσουν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον, είναι σκληρά με την ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Προτιμήστε να αφαιρείτε το μακιγιάζ με το κατάλληλο σαπούνι. Το Χειροποίητο Σαπούνι Αλόης είναι κατάλληλο και για ντεμακιγιάζ. Κάνει πλούσιο αφρό και αφαιρεί ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά απαλό με την επιδερμίδα και εξισορροπεί τα επίπεδα υγρασίας.

• Μη χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα απολέπισης. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι, προκειμένου να γίνει σωστή απολέπιση πρέπει να αισθανόμαστε στο δέρμα μας κάτι τραχύ. Όσο πιο τραχύ είναι το προϊόν που χρησιμοποιείτε, απλά καταστρέφετε την ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας και επιταχύνετε την πρόωρη γήρανση. Το Τζελ Απολέπισης Προσώπου με Αλόη με τριμμένο κουκούτσι ελιάς, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα σας ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και παράλληλα να ενυδατωθεί το δέρμα εις βάθος.

• Δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Ακόμα και αν δεν καίγεστε από τον ήλιο, ή δεν σκοπεύετε να πάτε στην παραλία, το αντηλιακό είναι σύμμαχός σας. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι χρειάζεστε μόνο τους θερινούς μήνες. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι εξίσου βλαβερή και κατά το χειμώνα. Ειδικά στη χώρα μας, όπου η ηλιοφάνεια κυριαρχεί σχεδόν όλο το χρόνο, η φωτογήρανση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που ευνοεί την εμφάνιση των ρυτίδων.